Диетата е предназначена за хора, които не могат да си позволят гладуване, а то не е и нужно. В Италия това е една от най-популярните диети.
Основните продукти са: всички макаронени изделия, сосове с ниско съдържание на мазнини, бяло месо, нарязано на дребно, салати от зеленчуци, пресни плодове, пуканки (без масло и сол), шоколад по 30 г на ден, вода – поне 1,5 л на ден.
Диетата допуска да се смесват тези продукти.
Макаронените изделия се приготвят само варени.
Между основните храненията могат да се консумират малки количества храна.
Всеки ден закуската е плодова салата от пресни плодове или пюре от ябълки (круши, пъпеш) или друг плод.
Избягват се: захар, сол, продукти с много захар - стафиди, фурми, авокадо, пържени храни, млечни продукти (мляко може, но не кашкавал, сирене), червени меса, кафе и напитки с кофеин, подсладени напитки, алкохолни напитки, ядки.
Примерно дневно меню:
Закуска : пресни плодове или плодова салата, или пюре от плодове.
Обяд : салата от зеленчуци, спагети със сос и малко бяло пилешко месо.
Вечеря : спагети с доматено-чеснов сос, салата от пресни зеленчуци, (зеленчуци на пара или варени).
Между храненията – половин банан, ябълка, круша, 200 г пъпеш, купичка ягоди, малини, диня, чаша мляко (едно от посочените) или малко пуканки без масло и сол.
Всеки ден се изяждат 30 грама натурален шоколад.