Диета "Италиано"

Тестените храни съдържат въглехидрати, които не само засищат организма, но влияят за доброто настроение - стимулират хормоните и намаляват агресивността, успокояват нервната система и създават чувство на доволство. Освен това въглехидратите са оптимални доставчици на енергия за организма, без да натоварват обмяната на веществата.

Макароните и всички подобни тестени изделия съдържат важни вещества, като магнезий, който действа успокояващо, и витамин В1, който стабилизира нервната система. Когато се комбинират със зеленчуци, салата и малко количество месо, не само че не увеличават телесното тегло, но за един ден от диетата намаляват килограмите поне с 350 грама.

Диета с макарони

Нашите две предложения за дневно меню при спазване на диета с макарони:

Първи ден

Закуска:

1 кифличка или филия хляб (50 г), намазана с масло, чашка кафе или чай, подсладени със захарин.

Обяд:

120 г телешки шницел се начуква, отгоре се поставя резенче салам или шунка (30 г). Прегъва се на две и се забожда с дървена клечка. Изпържва се в 2 лъжички олио. Към месото се добавят 150 г макарони или юфка, салата от прясно зеле, подправено с малко олио и оцет.

Вечеря:

В 250 мл зеленчуков бульон се сваряват 50 г сурови макарони. Супата се подправя с 1 жълтък и се посипва с 1 чаена лъжичка настъргано сирене. Поднася се с 1 препечена филия хляб, салата от домати, смесени със ситно нарязан лук, и 1 чаша червено вино.

Втори ден

Закуска:

1 филия ръжен хляб, намазана с масло и 1 чаена лъж. конфитюр от касис, и 1 ябълка.

Обяд:

100 г смляно месо се изпържват с 1 суп. лъж. олио, прибавят се 1 малка глава лук, 1 морков, резен настъргана целина. Задушават се на слаб огън. Добавят се 2 домата, малко вода, 1/2 дафинов лист. Поднася се с гарнитура от 150 г сварени макарони и салата.

Вечеря:

300 г сварена юфка, подправена с малко олио и настърган кашкавал, салата.

За двата дни в часовете на "огладняване" (след обяд), се препоръчва да си правите закуска с плодове.