Следва

OREO - „Най-харесваната бисквитка в света”

Макарони със захар на фурна за всички, които ги предпочитат сладки

Правим така: Сваряваме макароните, попарваме ги с горещото масло, поставяме в подходяща тавичка...

Food преди 13 години

Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още един извор на идеи какво да сготвиш, за да е вечерята или обядът по-специален. И след като е доказано, че любовта на мъжа минава през стомаха, ти имаш още едно много силно оръжие за завладяването на сърцето му.

Всеки делничен ден по една рецепта, която не обещаваме да е гениално проста, но пък гарантираме, че ще е изтънчена, изпробвана от старо време или препоръчана от теб, защо не, която ще те вдъхновява за още кулинарни подвизи.


Макарони със захар на фурна

Трябват ни: 300 г макарони, 150 г масло, 100 г кашкавал, 500 г сос бешамел и 150 г захар.

Правим така: Сваряваме макароните, попарваме ги с горещото масло, поставяме в подходяща тавичка. Приготвяме бешамелчето, точно по следния начин: В сгорещено масло, около 80 г, запържваме брашно около 100г, заливаме с не много горещо прясно мляко, около литър, като същевременно бъркаме юнашки с тел, за да може сместа да стане хомогенна. В случая със сладките макарони, не е нужно бешамелът да завира, а сома да му се добавят няколко жълтъка, с които се разбърква добре. Полученият жълт крем е идеален за заливане на макароните, които се разбъркват наново, за да проникне кремът навсякъде. Слагат се във фурната да запекат до зачервяване. Могат да се поръсят с пудра захар след изпичанета, даже е добре, но с или без нея, този десерт е просто вълшебен.
 

More Food