Вашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на адрес: [email protected]. За въпроси тел. 942 25 33.
КОЙ ГОТВИ
Пише ни Каролина Христова от Гълъбово, която е студентка по архитуктура в София. Тя обича да готви в свободното си време. Днес ни предлага нещо вкусно, лесно и бързо за приготвяне - салата с макарони и синьо сирене.
ПРОДУКТИ
1 пакет макарони
200 г синьо сирене
1 глава кромид лук
200 г царевица
100 г обезкостени маслини
300 г пушено филе
300 мл течна сметана
100 мл прясно мляко
1 връзка магданоз
сол, черен пипер, мащерка и босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Слагаме макароните в предварително загрята фурна да се запекат до златисто кафеникаво. После ги варим в подсолена вода.
За плънката - нарязваме ситно лука и го запържваме в малко масло, добавяме филето, нарязано на лентички, слагаме царевицата. Нарязваме синьото сирене на кубчета и леко го запържваме, после го добавяме заедно с маслините. Сипваме сметаната и млякото заедно с подправките.
Оставяме сместа на огъня до хомогенизиране. Така сварените макарони се сервират в чиния и се заливат с плънката.