Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още един извор на идеи какво да сготвиш, за да е вечерята или обядът по-специален. И след като е доказано, че любовта на мъжа минава през стомаха, ти имаш още едно много силно оръжие за завладяването на сърцето му.
Всеки делничен ден по една рецепта, която не обещаваме да е гениално проста, но пък гарантираме, че ще е изтънчена, изпробвана от старо време или препоръчана от теб, защо не, която ще те вдъхновява за още кулинарни подвизи.
Макарони със захар на фурна
Трябват ни: 300 г макарони, 150 г масло, 100 г кашкавал, 500 г сос бешамел и 150 г захар.
Правим така: Сваряваме макароните, попарваме ги с горещото масло, поставяме в подходяща тавичка. Приготвяме бешамелчето, точно по следния начин: В сгорещено масло, около 80 г, запържваме брашно около 100г, заливаме с не много горещо прясно мляко, около литър, като същевременно бъркаме юнашки с тел, за да може сместа да стане хомогенна. В случая със сладките макарони, не е нужно бешамелът да завира, а сома да му се добавят няколко жълтъка, с които се разбърква добре. Полученият жълт крем е идеален за заливане на макароните, които се разбъркват наново, за да проникне кремът навсякъде. Слагат се във фурната да запекат до зачервяване. Могат да се поръсят с пудра захар след изпичанета, даже е добре, но с или без нея, този десерт е просто вълшебен.
More from View Sofia
Вкусни рецепти от Яна а.к.а. salted.figs: Гръцка салата с тученица
Миналата седмица готвихме с Деница!
Паста Capelli D’angelo с чесън, билки и пармезан
Паста Capelli D’angelo с чесън, билки и пармезан
Френски тост: точно толкова добър на вкус, колкото секси по име, и рецептата
Закуска, обяд, вечеря и дори среднощно хапване за жени с вкус