Кулинарни рецепти » Макарони с риба тон и патладжани

 Макарони с риба тон и патладжани

Продукти: (за 4 порции)

· 400 г макарони
· 2 с.л. зехтин
· 4 скилидки чесън
· 1 консерва риба тон /180 г/
· 2 рибки аншоа
· 1 голям патладжан
· 2 с.л. ситно нарязан магданоз
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме пастата в подсолена вода и я отцеждаме.

Обеления патладжан нарязваме на кубчета, солим и оставяме да си пусне горчивия сок. Отцеждаме, изплакваме го и го подсушаваме. Леко го изпържваме в загрятия зехтин заедно с наситнения чесън. В купа слагаме 2/3 от отцедената риба тон и филенцата аншоа. Пасираме с миксер.

Прибавяме към запържените зеленчуци рибното пюре и пържим с бъркане 2 мин. Към тази смес прибавяме сварените макарони и по-голямата част от магданоза. Държим на огъня още 2 мин, бъркайки непрекъснато.

Сервираме макароните с останалата нарязана на ситно риба. Поръсваме с пресен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало